Flere kriminelle bander indgår fredsaftale

19/10/2012

Freden blandt de kriminelle gadebander i København breder sig, fortæller Radio24syv.

Radio24syv kan nu afsløre, at den hurtigvoksende kriminelle gadebande ”La Raza” har sluttet fred med banden ”Brothers” fra Mjølnerparken.

Det bekræfter ”La Raza”, der tæller omkring 130 bandemedlemmer, i et interview med Radio24syv:

– De ønsker ikke krig mere, vi ønsker ikke krig mere. Vi fandt en løsning, den bedst mulige løsning og vi blev enige om tingene. Vi er tilfredse, de er tilfredse. Vi har ikke noget udestående med dem, og de har ikke noget udestående med os. Vi er tilfredse,” siger et bandemedlem, som ønsker at være anonym, til Radio24syv.

Toppen i hierarkiet fra Mjølnerparken bekræfter over for Radio24syv, at der er indgået en fredsaftale.

I tirsdags kunne radiostationen fortælle, at de to toneangivende kriminelle bander fra Blågårds Plads og Mjølnerparken i københavner-bydelen Nørrebro har valgt at indstille deres indbyrdes kamphandlinger.

Og den nye fredsaftale er lige så markant, vurderer Aydin Soei, der er vært på Weekendtillægget på Radio24syv, sociolog og forfatter til bogen “Vrede unge mænd”, der blandt andet handler om bande-konflikten. Han har interviewet medlemmerne i La Raza og Mjølnerparken.

–  Denne her aftale er markant, fordi de parter, der har skudt hinanden og dræbt hinanden allermest i gadebilledet er netop Blågård Plads, banderne Mjølnerparken og La Raza. At de nu slutter fred er et stort skridt frem mod våbenhvile i København, siger han.

Aydin Soei vil dog ikke kalde den nye fredsaftale for en garanti for fred.

–  Men man skal ikke være naiv. Der skal ikke særlig meget til for, at denne her fred bliver brudt. Der skal bare et enkelt skyderi  til, så kan krigen blusse op igen.

”La Raza” er en relativ ny bandegruppering. Den gik tidligere under navnet ”Sjælør-banden”, fordi den holder til i Sjælør i Valby i det sydlige København. Derudover holder den også til i Albertslund i København og i Hedehusene tæt ved Roskilde. ”Brothers” som også går under navnet ”Brothas” og ”Brothers and Soldiers” er en gruppering, der har rod i Mjølnerparken.

Konflikten mellem de to bander kulminerede den 13. december 2008, da en 21-årig mand fra Sjælør blev skudt og dræbt på Mimersgade på Nørrebro.

Derfor har det ifølge Radio24syvs kilder været et krav fra ”La Raza” at ”Brothers” ekskluderede ti medlemmer, der var særligt aktive konflikten omkring drabet på Mimersgade. Og ifølge Radio24syv er de ti medlemmer derfor blevet ekskluderet.

 

Medlemmer af "La Raza"

Bandemedlemmer fra “La Raza”. Foto: Radio24syv

 

I andre medier:

BT